Flyttlådor – Rätt flyttkartong vid en flytt

Att flytta till sitt första egna hem är en väldigt spännande tid, men det kan också vara rätt stressande. Att få hemmet redo att bo i kan vara en stor uppgift i sig själv. Efter all städning gjorts, all målning, byte av golv och andra diverse saker åtgärdas är det sista du vill att oroa dig över själva flytten.

Flytta till ditt första hem – Flyttlådor och de nödvändiga flyttseten du bör ha till din flytt

Förr om åren så undvek de flesta personer allt trubbel med flytten genom att anlita en allt om flyttlådor och flyttkartongerflyttfirma som fick ta med sig deras flyttlådor och annat material samt göra hela jobbet. Men, p.g.a. nutidens ekonomiska läge så väljer många att skippa de traditionella flyttföretagen och göra grovjobbet själva genom att köpa flyttlådor, packa ihop sakerna och hyra en flyttbil.

Att själv packa och flytta alla ägodelar kan spara mycket pengar om man har tiden och energin som krävs för att göra det rätt. Det finns hjälpfulla set för alla flyttstorlekar, likväl som speciellt designade flyttkartonger för att klara av mycket vikt, som kan hjälpa din flytt att bli lite enklare.

Olika sorters flyttset för olika flyttstorlekar

Flyttset är ett bra sätt att se till att du har alla de olika storlekarna på flyttlådorna, packningsmaterial och annat material som du kan behöva. Oavsett om ditt nya hem är en liten lägenhet i en storstad eller ett stort hus i förorten, så är det lätt att hitta det set som passar just dina behov och som kan rymma alla dina tillhörigheter.

Lägenheter, bostadsrätter och hus kan variera oerhört i storlek. Medan du inte vill köpa fler lådor än du behöver, så vill du också se till att du har tillräckligt. Innehållet i dessa set är baserade på det antalet rum som du behöver packa ner, med olika storlekar på lådorna för olika syften. Allt från små lådor idealiska för böcker och tallrikar, till större garderobslådor som enkelt hänger alla dina kläder. Dessa flyttset hjälper dig att packa alla dina ägodelar riktigt. Oftast så följer också vissa tillbehör med såsom packtejp, bubbelplast och en permanent markeringspenna eller två för att hjälpa dig att märka alla lådor med dess innehåll. Detta material kan lätt glömmas bort i mitten av en komplicerad flytt, men är oerhört viktigt för att göra processen lättare. Men dessa tillbehör, och en bred variation av storlekar på lådorna, så kan dessa flyttset göra både ditt liv och flytt enklare!

Välj flyttlådor av olika storlekar

Många försöker att spara pengar då de flyttar och samlar upp lådor som erbjuds gratis på den lokala mataffären, eller återanvänder någon kompis eller kollegas flyttlådor. Men, detta är inte en väldigt bra idé. Lådor från mataffären har ofta rester av mat i dem och/eller är inte särskilt stadiga. Återanvända lådor kan vara ostadiga och behöva tejpas ihop igen. Om du köper stadiga flyttlådor som är byggda för att klara av en hög vikt så kan du undvika att behöva packa om dina saker om en låda du fått råkar gå sönder.

Rabatterade flyttlådor kan köpas i alla storlekar för alla sorters syften. Små lådor är perfekta för DVD-skivor, CD-skivor och andra små föremål. De rekommenderas särskilt för böcker då böcker kan vara väldigt tunga om de staplas tillsammans i en låda. Mellanstora lådor är perfekta till kastruller och stekpannor, leksaker och kontorsmaterial – saker som inte är lika tunga som böcker, men som inte är väldigt lätta heller. Lättare saker, såsom kläder, lakan och sänglinne bör packas i stora flyttlådor. Många företag har också garderobslådor, vilka är gjorda av stark kartong och har en metallstång i toppen av lådan, för att lätt kunna lyfta över kläderna från garderoben till lådan fortfarande på klädhängarna. Genom att köpa en stor variation av storlekar på lådorna så kommer din flytt bli mindre tröttsam.

Tips för att flytta till ditt första egna hem

Alla som har flyttat några gånger vet att processen kan vara komplicerad, stressande och tidskrävande. Om du väntar till sista sekund med att börja packa så kan det sluta med att du att bara slänger ner saker i lådorna helt slumpvis. När du sedan kommer till ditt nya hem, så kommer du utan tvivel att måsta spendera viktig tid på att då organisera alla dina saker och lägga dem i deras rätta rum.

Försök istället att börja packa flyttlådorna med de saker som du sällan använder några veckor innan. Placera saker från samma rum i samma lådor och märk lådorna synligt med olika färger för olika rum. Det spelar ingen roll om du väljer en röd markeringspenna för köket och en blå för sovrummet så länge du vet vilken färg som motsvarar vilket rum. En snabb blick på texten på lådan och dess färg kan göra att du enkelt kan bära in lådan i rätt rum då du flyttar in.

Flyttset innehåller flyttlådor i alla storlekar och kan göra din flytt lite enklare. Överväg att köpa riktiga flyttlådor till rabatterat pris för att se till att flytten blir både enklare och säkrare!

Artikel av: Städteamet på Flyttstädning Lund

fogrengöring som utförs av en städfirma blir alltid bäst

Kakel och fogrengöring – Därför är det bättre om det lämnas till proffsen

Om du någonsin provat på det så vet du att rengöra fogar är ett hårt arbete som kräver massor av din tid och en hel del möda. Även om du kan offra både tiden och mödan så är resultatet sällan till belåtenhet. Att betro detta tröttsamma jobb till en professionell städfirma i Lund för fogrengöring är värt allt, inte bara för att det sparar dig både tid och energi, utan också att det också ger dig ett fantastiskt resultat. För att inte glömma att du minskar risken oerhört att skada dig själv då du väljer att inte utföra jobbet själv. Självfallet är kostnaden för att anlita en sådan tjänst lite högre än om du gjorde jobbet på egen hand men mängden hårt arbete och tid som det sparar dig, samt kvalitén på resultatet, gör det värt det. En städfirma som erbjuder rengöringstjänster för att rengöra fogar och kakel har tillgång till särskilda verktyg för ändamålet som ett vanligt hushåll inte har. Dessutom är dessa städföretag bättre informerade om de senaste rengöringsmedlen och kemikalierna som finns tillgängliga för att utföra jobbet effektivt och snabbt.

Lämna fogrengöring till proffs som vet hur fog och kakel ska rengöras korrekt

I många områden så erbjuder sådana firmor som tvättar mattor vanligtvis också fog och kakelrengöring utöver andra tjänster för att rengöra golv. Duktiga tekniker från sådana städfirmor använder oftast maskiner som med högt tryck och hett vatten tvättar. Eftersom deras maskiner skapar ett sådan högt tryck så eliminera det smutsen i fogarna och kaklet får tillbaka sin forma glans. Dessutom så lämnas ingen beläggning av kemikalier kvar på ytan då dessa företag använder särskilda kemiska agenter i olika grader som vanligtvis inte finns tillgängliga för ett vanligt hushåll. Dessa kemikalier kan penetrera de djupaste lagren av ytan och rengöra där. Den effekten är nästan omöjlig att få på andra sätt. Om du inte gillar att använda starka kemikalier i hemmet för att städa så blir du nog lättad att höra att många företag erbjuder sig att rengöra fogarna och kaklen med hjälp av en ångtvätt i professionell utformning. Men även om detta är en säkrare metod så ger inte att endast använda ångtvätt goda resultat på hårt smutsade fogar och kakelplattor.

Tänk på att dessa firmor som erbjuder professionella tjänster som innefattar att rengöra dina fogar och kakel hemma har gjort detta jobba många gånger, så det är lätt att förstå att de har en lång och gedigen erfarenhet. Därför kan de också göra jobbet både snabbare och mer effektivt än dig. Bortsett från det så har dessa städföretag också tillgång till specialiserade och dyra maskiner som deras kunniga personal vet hur man hanterar, och använder för att göra jobbet både snabbt och effektivt. Så även om du bestämmer dig att du vill se över arbetet som personalen som firman skickat ut utfärdar, så kommer du ändå spara massor med tid. Dessutom kommer kvalitén på rengöringen vara av första klass.

Du vet att rengöring av fogar är ett tungt arbete och att man måste stå på nästan alla fyra under en lång tid. Om man utför en fogrengöring själv så utsätter man sig också för risken att skada sina knän och rygg. Vid det laget som du avslutat ditt arbete är du inte längre i en position att njuta av det gjorda arbetet och ha skön en stund. Duktiga tekniker från ovan nämnda firmor är tränade att hantera dessa jobb utan att belasta kroppen fel, och de har verktyg för att underlätta för just det.

husstädning av en rekommenderad städfirma i Lund

Professionell husstädning – Vad är inkluderat av en rekommenderad städfirma?

Även en mogen husfru kan ibland ha problem med att lyckas balansera allt som ska göras i hemmet, särskilt då det gäller husstädningen. Att hålla ett hem i medelstorlek rent är inte en lätt uppgift nu för tiden. Den förorenade luften försämrar utseendet på mångt och mycket i hemmet och det blir allt svårare att själv rengöra allt som man ska. Man har jobb man ska till dagligen och inte ens om man går hemma kan man ibland hinna med allt själv. Ett bra alternativ att kolla på då, kan vara att anlita en rekommenderad städfirma i Lund.

Vad är inkluderat i en husstädning?

De städuppgifter som ingår i dessa tjänster beror såklart på kundens behov. I de flesta fall så erbjuder de professionella städfirmorna en helhetslösning som ser till att ditt hem eller kontor städas grundligt och lämnas skinande rent. Först på listan är oftast städning av golven och det kan inkludera damning, dammsugning och moppning av dem. Man kan även få damning av möbler och hyllor inkluderat samt städning av sanitära utrymmen.

Utöver kan man be om putsning av fönster och andra glasytor samt liknande städsysslor. När du letar efter en bra städfirma med gott omdöme bör du alltid först veta vad du vill ha inkluderat. Kontakta dem sedan och stäm av med vilken städning de tycker ska ingå, och vad de möjligtvis kan göra för dig.

Hitta det rätta erbjudandet från en rekommenderad städfirma
Men var och hur kan man egentligen hitta professionella städfirmor som kan erbjuda de städtjänster man behöver för hemmet eller kontoret? Utöver de klassiska ”Gula Sidorna” eller mun till mun metoden, så har internet visat sig vara ett bra verktyg de senaste åren. Många företag presenterar sig själv på egna hemsidor och listar vad de tillhandahåller för städtjänster. Detta hjälper kunden att se vilka som är värda att kontakta utifrån hens egna behov.

På dessa hemsidor kan man också hitta kontaktinformation till de till antalet fler städfirmor som hela tiden ploppar upp och erbjuder städtjänster. En ordentlig jämförelse av de mest intressanta kan visa sig vara värt det. Vid första anblick kan man tro att städfirman endast erbjuder städtjänster till företag och kontor, men de är oftast väldigt lika. Men det kan skilja sig i pris och städtjänster erbjudna när det gäller städningen av kontor eller ett hem.

Hur seriöst är städföretaget och vad kostar det?

Under en längre tid var många företag endast aktiva och aktuella i den kommersiella sektorn. Men nu för tiden så anlitar fler och fler privatpersoner dessa professionella expert, men det kan vara ett steg som för många är svårt att ta. Städning hemma kan kännas privat och intimt. Men dessa städtjänster utförs ofta med stor aktsamhet, respekt och allvar. Jobbet utförs diskret och professionellt. Här kommer själva sysslan först, det vill säga städningen. Om du fortfarande känner dig osäker läs igenom de olika omdömena och recensionerna städföretaget fått på internet. När det gäller din budget så var medveten att priset kan skilja sig mycket från firma till firma. Lista dina prioriteringar först och börja sedan leta efter ett passande städföretag utifrån dina behov.

Skäl till att anlita en städfirma

Vid något tillfälle i ditt liv kanske du hyr en bostad. Det kan vara så att du inte har hittat ett hus du vill köpa eller så har du inte fått till ekonomin ännu. Oavsett orsaken till att du hyr – vid något tillfälle kommer dina omständigheter att förändras och du kommer att behöva flytta ut.

9 skäl till varför du bör anlita en professionell flyttstädare
När du flyttar ut, kommer de flesta fastighetsmäklare eller hyresvärdar göra en kontroll. Den kontrollen görs för att se till att du lämnar tillbaka egendomen på det sätt du fick den och i många fall innebär det välstädad och väl underhållen.

anlita en städfirma för flyttstäd i Lund enkelt online

Så städning är en stor del av en flyttkontroll och de flesta människor skulle anlita en professionell städfirma. Men det finns dem som känner att de kan städa bostaden själva, och när så är fallet kommer här är några skäl till varför du ändå allvarligt bör överväga en professionell städfirma:

Spara tid
En städfirma kommer att spara massor av tid. En gäng städare kommer och städar bostaden på några timmar. Du behöver inte vara där för att övervaka arbetet, så du kan göra andra saker.

Inget arbete från din sida
En flyttstädning måste vara noggrann för att uppfylla normerna i kontrollerna. Med hjälp av professionell städning kan du få en grundlig rengöring utan att lyfta ett finger själv. Städare får gå in i alla de små hörnen och snyggar upp allt.

Kompetens och erfarenhet
En professionell städare kommer att veta exakt vad som krävs. Trots allt städar de många hus, dag ut och dag in. De kommer att veta vad just din bostad behöver för att passera kontrollen.

Produkter och utrustning
När du hyr en professionell städservice, så tar de oftast med sina egna produkter, så du inte behöver oroa dig för detta alls. De kommer att ha ett ton av produkter i sitt utbud. De kommer också att ha med särskild utrustning om det krävs. Om du har högt i tak kommer de att ha precis rätt verktyg för att ta itu med spindelväven högst upp.

Läs mer…

Vårstäda hemmet – 12 smarta städtips

Åh ja, nu är tiden på året äntligen här då du får höra fåglarna sjunga i träden, solen går ner senare på grund av tidsomställningen till sommartid, du hör ljudet av någon som klipper gräset och någon som tar sin bil, SUV etc. ut på en tur med öppna fönster så att du hör det djupa dunkandet från basen i deras ljudsystem. Allt detta är tecken på att våren är kommen (faktiskt så börjar säsongen officiellt den 20:e mars). Våren är tiden för pånyttfödelse. Glöm nyår, detta är årstiden för att börja nya projekt och göra de saker som du alltid velat göra. Jag personligen tycker att vintern är som den där jobbiga gästen som aldrig går, men som var trevlig från början då hen ringde på, men som du efter ett tag blev trött på och ville kasta ut.

12 tips på vårstädning för ditt hem

Om du vill sätta igång med vårstädning så följer här några instruktioner som kan hjälpa dig på vägen:

Arbetet inomhus:

Stormfönster
Dina stormfönster har suttit uppe ett bra tag nu. Jag gissar att sista gången du öppnade dina fönster var någon gång förra september eller tidiga oktober. Nu är det den rätta tiden för att ta ner dem. Efter en tuff vinter med iskallt regn, snö, slask, is och väldigt låga temperaturer samt med kalla minusgraders vindar i månader, så kan tanken på att äntligen få öppna fönstren och släppa in frisk luft i ditt hus kännas som en underbar idé.

rätt städutrustning för att vårstäda hemmet

Moppa och damma i varje rum i huset
Efter att ha tacklats med att folk dragit in snö, salt och smuts medan de gått inomhus under vintern så är våren ett perfekt tillfälle för att använda moppen och rengöra alla golven. Ta en mopp, en hink, dammtrasor och några rengöringsprodukter (Ajax, Jif, Grumme grönsåpa etc.) och kör igång. Om du har matta i vardagsrummet och på matsalsgolvet så använd en dammsugare för att dammsuga bort allt smuts och grus från dem. Om du inte vill göra det själv anlita en professionell mattrengörare för jobbet.
Läs mer…

Rengöring av badrum

Badrummet är kanske det sista rummet i huset som någon vill städa. Även om ett badrum ser ganska rent ut, kan det fortfarande fastna miljontals bakterier, och ibland finns det kalkavlagringar runt kranar och duschhandtag och tvålrester i badkaret som kräver rejäla tag för att ta bort och några kraftfulla rengöringsprodukter.

Tips på hur du rengör ditt badrum
Sanningen är badrummet kan vara ganska lätt att rengöra. Här är några rengöringstips som kommer att göra städningen av badrummet mycket enklare. Plus, du behöver bara en eller två naturliga ingredienser i stället för de dyra produkter som du köper i butiker.

Handfatet i badrummet
Blöt en grön skursvamp med outspädd ättika.
• Skura handfatet för att ge det en fin glans.

Duschen
Häll en halv kopp bakpulver och en kopp vit vinäger i en plastpåse.
• Knyt påsen runt duschmunstycket och låt det sitta i en timme.
• När det har slutat att bubbla, ta bort påsen och skölj duschen för att rengöra alla hål i munstycket.

Toaletten
Ta bort den dåliga lukt som kommer från din toalett, häll bara tre koppar vit vinäger i skålen.
• Låt det sitta en halvtimme spola sedan.
lär dig att rengöra badrumDet finns så många sätt att använda naturliga ingredienser inom hushållet för att göra rent. Dock om du ständigt har ont om tid och du behöver hjälp att städa hela huset då bör du ringa ett städbolag.

De kan ge dig prisvärda och konkurrenskraftiga priser. De kan erbjuda dig städare som kommer regelbundet, oavsett om det är dagligen, veckovis eller var fjortonde dag för att städa ditt hem. Städbolaget kommer att arbeta med dig för att komma med ett skräddarsytt städschema som beskriver alla jobb som du vill att städaren ska utföra.

Mycket skicklig städare kommer att använda den bästa städutrustningen och produkterna tillgängliga på marknaden för att leverera fantastiska resultat, varje besök. På bara några timmar kan du återvända till ett fullständigt transformerad hem, ingen irriterande hög med smutsig disk, kastruller och stekpannor diskas, torkas och läggs undan, mattorna är dammsugna, alla dammiga ytor avtorkade och golven torkade.

Att hyra en städfirma för att ta hand om dina hushållssysslor är ett bra sätt att frigöra många timmar i veckan, vilket är fördelaktigt för de människor som har en mycket kaotisk livsstil.